Βραβεύτηκε ο Δήμος Καλαμάτας σε εκδήλωση για την καινοτομία και την ποιότητα ζωής, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Το βραβείο επιδόθηκε στον δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο, ο οποίος νωρίτερα, στο πλαίσιο ημερίδας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του υπουργείου Εσωτερικών, παρουσίασε τους στόχους της υποψηφιότητας της Καλαμάτας για τις 100 κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις της Ευρώπης…

Ο Δήμος Καλαμάτας ανακοίνωσε σχετικά: “Το αργυρό βραβείο, πανελλαδικά, στην κατηγορία «Τεχνολογία Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) & Διακυβέρνηση», υποκατηγορία «Αξιοποίηση ΤΠΕ – Ασφάλεια», έλαβε ο Δήμος Καλαμάτας στο πλαίσιο των «Best City Awards 2022». Τα Best City Awards επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις.

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 στη «Θεατρική Σκηνή Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» στην Αθήνα, παρουσία -μεταξύ άλλων- εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης απ’ όλη την Ελλάδα.

Νωρίτερα, στην ίδια αίθουσα, έλαβε χώρα το 10h Smart Cities Conference, που τελούσε υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ. Στο συνέδριο συμμετείχε ως ομιλητής ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Kalamata Mission for 100 climate neutral cities by 2030». Ο Δήμαρχος παρουσίασε στοιχεία της πρότασης καθώς και τους στόχους του Δήμου στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού.

Το συνέδριο χαιρέτισε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ενώ της ομιλίας του Δημάρχου προηγήθηκε τοποθέτηση από την καθηγήτρια Hanna Gronkienwicz-Waltz, πρώην Δήμαρχο Βαρσοβίας και Πρόεδρο του Mission Board for the Cities Mission E.U”.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *