Συγκέντρωση ειδών πρώτης

ανάγκης στο Πνευματικό Κέντρο

Ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει την προσπάθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας στην προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα και φάρμακα) και την αποστολή τους στην Ουκρανία. Η συγκέντρωση πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας: “Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια ακολουθώντας τις οδηγίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ο Δήμος Καλαμάτας, εάν χρειαστεί, θα παρέχει όχημά του για τη μεταφορά των ειδών αυτών μέχρι και το Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, προβαίνει στη στελέχωση γραφείου εντός της υπηρεσίας Πρόνοιας, εξυπηρέτησης πολιτών για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την προσφορά και διάθεση κατοικιών και ειδών πρώτης ανάγκης στο τηλ.: 27213-60774.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από συνδημότες μας, για την παροχή στέγης για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων από την Ουκρανία. Επιπλέον, εάν παραστεί ανάγκη προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων, οι υπάρχουσες δομές του Δήμου είναι διαθέσιμες. Συντονιστής των προσπαθειών αυτών είναι ο Δήμος Καλαμάτας, σε συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο και τους φορείς της κυβέρνησης”.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *