«Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στις υποδομές
και τη λειτουργία του Αεροδρομίου Καλαμάτας»

Ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, κατόπιν της επίσκεψης που πραγματοποίησε προ ημερών στον αερολιμένα Καλαμάτας και της ενημέρωσης που είχε από τον αερολιμενάρχη κ. Τσιώρο για τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο.
Να σημειωθεί πως την ερώτηση συνυπογράφει ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νίκος Παππάς.
Ειδικότερα, ο κ. Χαρίτσης τονίζει στην ερώτησή του ότι «[…] ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η νέα τουριστική περίοδος και έχουν πραγματοποιηθεί οι πρώτες αφίξεις διεθνών πτήσεων, τα προβλήματα λειτουργίας και εξυπηρέτησης επιβατών του αερολιμένα βρίσκονται στην ίδια, αν όχι χειρότερη, κατάσταση από αυτήν της προηγούμενης χρονιάς…», επισημαίνοντας ότι «…η πρώτη εικόνα που αντικρίζουν οι επισκέπτες είναι αίθουσες χωρίς κλιματισμό, στέγαστρα που δεν καλύπτουν τους επιβάτες, με αποτέλεσμα να μένουν στο ύπαιθρο χωρίς προφύλαξη από τις καιρικές συνθήκες και χώροι υγιεινής εκτός λειτουργίας».
Παράλληλα, ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζει ότι «[…] εφέτος προστίθεται επιτακτικά και το ζήτημα του προσωπικού του αεροδρομίου, εφόσον εκτός της χρόνιας υποστελέχωσης θα υπάρξουν εντός του έτους και συνταξιοδοτήσεις, με ορατό τον κίνδυνο το εναπομείναν προσωπικό να μην μπορεί να εξυπηρετήσει το φόρτο πτήσεων και επισκεπτών».
Καταλήγοντας ο κ. Χαρίτσης ερωτά τον υπουργό:
«-Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των παρεμβάσεων άμεσης αποκατάστασης των υποδομών εξυπηρέτησης επιβατών;
-Δεδομένης της κατάστασης υποστελέχωσης του προσωπικού αερολιμένα και των συνταξιοδοτήσεων που αναμένονται, προτίθεστε να προβείτε σε νέες προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των κενών και την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου κ

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *