Δράση ενημέρωσης για την πρόληψη της κακοποίησης ανηλίκων

Στο πλαίσιο της δράσης «Έχε το νου σου στο παιδί» ο Δήμος Πύλου – Νέστορος πρόκειται να επισκεφθεί σταδιακά το σύνολο των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής του, προκειμένου να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς σε θέματα κακοποίησης ανηλίκων. Οι παρουσιάσεις – ενημερώσεις είναι προγραμματισμένες να διεξάγονται Σάββατο, στις 11.00 το πρωί, αρχής γενομένης από τη 12η Μαρτίου. Υπεύθυνη των παρουσιάσεων θα είναι η κα Αντωνία Σκόκου, κοινωνική ανθρωπολόγος.
Όπως σημειώνεται σχετικά, «οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων γνωρίζουν ότι η διδασκαλία είναι μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία. Η ορθή “αποκρυπτογράφηση” της συμπεριφοράς του “παιδιού σε κίνδυνο” αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την προστασία του, καθώς η πραγματικότητα έχει δείξει ότι η κακοποίηση τις περισσότερες φορές δε γίνεται αντιληπτή. Γι’ αυτό και θεωρείται επιτακτική η ανάγκη συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να δημιουργήσουμε από κοινού μια ασπίδα προστασίας και ασφάλειας για κάθε παιδί.
Στόχος της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με το φαινόμενο της κακοποίησης ανηλίκων, η ανάδειξη των διαστάσεων της κακοποίησης και η κατάθεση πρακτικών προτάσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου.
Με αγάπη προς το παιδί και σεβασμό προς τα δικαιώματά του, στοχεύουμε να ενδυναμώσουμε τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους και να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση μιας άλλης κουλτούρας στην εκπαιδευτική πραγματικότητα».
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτης Καρβέλας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σε μια χρονική συγκυρία που διαμορφώνεται από δύσκολες συνθήκες στη λειτουργία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης λόγω της πανδημίας, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας προς όλη τη σχολική κοινότητα ότι συνεχίζουμε να είμαστε αρωγοί στην κοινή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων του διδακτικού έργου στα σχολεία του Δήμου μας.
Ευελπιστούμε ότι οι εκπαιδευτικοί του Δήμου μας θα είναι αρωγοί στην προσπάθειά μας αυτή, στην προσπάθεια αποκάλυψης περιστατικών κακοποίησης, σπάζοντας τη σιωπή και φωτίζοντας το σκοτάδι των παιδιών μας».

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *