Συγκεκριμένα αιτήματα για την αποτροπή περιστατικών παρενόχλησης, με αφορμή τις καταγγελίες για τέτοια περιστατικά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, θέτουν με ανακοίνωσή τους η Ουρανία Δεληγιάννη-Παπαζαχαρία και Χαρά Κιουρή, πρώην εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Ισότητας στην Επιτροπή Ισότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Σημειώνουν συγκεκριμένα η Ουρανία Δεληγιάννη-Παπαζαχαρία και Χαρά Κιουρή: “Με μεγάλη μας λύπη, πληροφορηθήκαμε για τα περιστατικά παρενόχλησης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ειδικά στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών, που εδρεύει στο Ναύπλιο.
Ως τοπικές κοινωνίες, καλούμαστε να καταδικάσουμε τέτοια γεγονότα, να μην τα ανεχόμαστε, να εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στα θύματα και να ζητήσουμε:
Να προστατευθούν τα θύματα, με κάθε τρόπο. Να απομακρυνθεί άμεσα ο θύτης από τον χώρο του Πανεπιστημίου.
Να λειτουργήσει η Επιτροπή Ισότητας της Περιφέρειας, με διευρυμένες αρμοδιότητες και για τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ώστε να μπορούν να απευθύνονται σε αυτά και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Να αναβαθμιστούν και να αυξηθούν οι δημόσιες δομές (Συμβουλευτικά Κέντρα, Ξενώνες Φιλοξενίας, τηλεφωνική γραμμή SOS 15900) για τις γυναίκες θύματα κακοποίησης.
Να εκπονηθούν ειδικά και μόνιμα προγράμματα εμπέδωσης της κουλτούρας του σεβασμού και της έμφυλης ισότητας, σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, τα ΜΜΕ, την αστυνομία, το δικαστικό και εισαγγελικό σώμα, κλπ.
Να γίνει πλήρης εφαρμογή του ν.4531/2018 (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης) και του ν.4604/2019(Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων).
Να αξιοποιηθούν κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης για θέματα ισότητας των φύλων και καταπολέμησης της έμφυλης βίας”.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *