Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες κατά καθηγητή του πανεπιστημίου Πελοποννήσου για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών

Στις δικαστικές αρχές έχουν φτάσει οι καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση από αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Παράλληλα, σήμερα, μετά από αρκετή καθυστέρηση, στη Σύγκλητο του ιδρύματος με θέμα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν μετά από τις καταγγελίες, ο Πρύτανης Αθανάσιος Κατσής, δήλωσε ότι ο καταγγελλόμενος αντιπρύτανης έχει ήδη παραιτηθεί από τη θέση του, ενώ, έλαβε και άδεια μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εξέτασης των καταγγελιών.
Το θέμα είχαν, από την προηγούμενη εβδομάδα, θέσει οι φοιτητές σε γνώση της υπουργού Παιδείας και του Πρύτανη του πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Οι καταγγελίες αναφέρουν περιστατικά για περισσότερα από επτά άτομα από τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021.
Σύμφωνα με αυτές, ο συγκεκριμένος καθηγητής, συμπεριφέρεται δήθεν φιλικά στις φοιτήτριες, κάποιες φορές τις αγγίζει ακόμα και σε σημεία που δεν πρέπει, τους ζητάει να γίνουν φίλοι στο facebook, παράλληλα υπόσχεται ότι θα τους βρει δουλειά, ότι θα τις κάνει καθηγήτριες σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα, ενώ απειλεί ότι θα βρουν τον εργασιακό χώρο κλειστό γιατί αυτός τον ελέγχει και δεν θα μπορέσουν ποτέ να εργαστούν.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *