Έξω από την πρώην Νομαρχία συγκεντρώθηκαν σήμερα υγειονομικοί από τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, στο πλαίσιο της πανυγειονομικής απεργίας της ΟΕΝΓΕ και την ΠΟΕΔΗΝ και με συνθήματα απαίτησαν μέτρα για τη στήριξη και θωράκιση της δημόσιας υγείας.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ενώ προσήλθαν και φώναξαν συνθήματα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Συνταξιούχων Καλαμάτας και του Συλλόγου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας Καλαμάτας.
Επίσης τη συμπαράστασή του τόνισε ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος, ενώ, στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, υποψήφιος βουλευτής Μενέλαος Γερονικολός.
Αντιπροσωπεία από τους συνδικαλιστικούς φορείς των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και την ΑΔΕΔΥ επισκέφθηκαν τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Βασίλη Καπέλιο, στον οποίο έθεσαν τα αιτήματά τους. Του παρέδωσαν εγγράφως τα αιτήματα αλλά τον ενημέρωσαν κιόλας, υπογραμμίζοντας κυρίως το πρόβλημα της υποστελέχωσης και τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, τη λήξη των συμβάσεων εργαζομένων στην καθαριότητα και τη φύλαξη παρότι οι συγκεκριμένοι πρέπει να παραμείνουν στην εργασία τους γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, την επιστροφή στην εργασία των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή επειδή είναι ανεμβολίαστοι κ.ά..

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *