Σημαντικά έργα πολιτισμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 5.180.000 ευρώ, εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με σχετικές αποφάσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη.
Συγκεκριμένα, με τις εν λόγω αποφάσεις εντάσσονται στο πιο πάνω Ταμείο, ένα έργο που αφορά στον Μυστρά στη Λακωνία και δύο έργα στη Μεσσηνία, η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Περιστεριάς και οι θολωτοί τάφοι στο βασίλειο του Νέστορος, με φορείς υλοποίησης του πρώτου την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και των δύο υπόλοιπων την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.
Ειδικότερα, εντάσσονται τα έργα: Ανάδειξη αρχαιολογικού χώρου Περιστεριάς. Αφορά σε εργασίες στερέωσης, συντήρησης και προστασίας των τριών θολωτών τάφων και στην βελτίωση της πρόσβασης και περιήγησης στον αρχαιολογικό χώρο Περιστεριάς, όπου σώζονται τα μνημεία. Η δημόσια δαπάνη του έργου που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στη ΣΑΤΑ 014, ανέρχεται σε 500.000 ευρώ, ενώ οι πιστώσεις του τρέχοντος έτους σε 100.300 ευρώ.
Θολωτοί τάφοι στο βασίλειο του Νέστορος. Αφορά σε εργασίες προστασίας και ανάδειξης των σημαντικότερων 30 περίπου θολωτών τάφων, οι οποίοι σώζονται στον νομό Μεσσηνίας και χρονολογούνται από τα τέλη του 17ου αι. π.Χ. έως και το 1.200 π.Χ. περίπου. Η δημόσια δαπάνη του έργου που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στη ΣΑΤΑ 014, ανέρχεται σε 480.000 ευρώ, ενώ οι πιστώσεις του τρέχοντος έτους σε 167.200 ευρώ.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *